您的位置:首页 > 国内新闻

揭阳环岛路(榕城段二期)长达2公里的滨江公园将改造升级

时间:2019-07-27

榕江新城环岛路续建及堤围景观绿化工程

((榕江北河南岸榕城段二期))

1,项目名称:

榕江新城环岛路续建及堤围景观绿化工程(榕江北河南岸榕城段二期)项目。

2,建设单位:

揭阳市榕城区农业和水利局。

3,工程范围:

东起于《榕江新城环岛路续建及堤围景观绿化工程(榕江北河南岸榕城段)》景观设计起点,与其景观衔接,向西500m左右至临江南路现状风光带,继续向西终于梅东大桥。

b02a4c7aa49347968d0979c318d0b395

4,项目性质:

新建。

2be0d63dda5d447283b38676d41c6d3b

600aedf177b54446af2486171b523a17

5,工程内容及规模:

(1)新建段:

起点向西约460m。现状堤岸增加栏杆,新建滨水人行道及绿道,新建风光带绿化带,面积约8614m 2.

(2)改造段:

从新建段终点向西至梅东大桥,长约1542m,对现状滨水平台进行改造。更换石材栏杆,人行道路面修补改造,绿化景观优化设计,面积约37906m 2.

0c94545fd1ae46cb8d086c19cb1012ba

6,设计标准:

XX澜沧江防洪标准50年一次;防洪设计标准是根据汛期24小时暴雨产生的径流量;城镇和蔬菜地块设计为一天排水;农田被设计为排水三天。该项目规模中等,相应的主楼层次为3级,次级建筑层次为4级。该段河道50年的水面高程为2.46~2.41m,设计路堤高程为3.55m。新的缓慢移动系统和栏杆不会改变原设计路堤的高度。这段澜沧江防洪标准仍在50年内。

7.项目投资:

项目总投资3476万元,其中:项目费用2730.77万元,其他建设费448.67万元,准备金3170.6万元。

系统设计缓慢

该项目的缓慢移动系统主要包括人行道和绿道。人行道主要为人行道提供休闲路线,绿道主要提供自行车骑行路线。缓慢移动的系统基本上沿着当前的河岸设置。

(1)新章节

该项目新部分的当前横截面如下:

9c7b16787fe8410ba6ed3611a83f27dc

根据前后风带,建造了一个缓慢移动的系统。考虑到前后的连续性和均匀性,新区域设有3.5米的人行道和2.5米的绿道。

新部分设计的横截面如下:

32646fc4a75b4e59a2509fbb4c283ead

(2)重建部分

该项目转型部分的当前横截面如下:

7805667eaf2c4ceb8c3c19da8d5dcc28

The existing slow-moving system has different degrees of damage due to the settlement of the basement, and its function is relatively simple. It is urgently needed to be reconstructed. With reference to the design of the slow-moving system around the island road, the original 6-meter sidewalk is converted into a 2.5-meter greenway. +3.5m sidewalk, re-paved the pavement after the treatment of the grassroots to meet the leisure needs of the citizens.

The cross section of the retrofit section design is as follows:

004865408e9c4d30ab5ab96d5bb0ae76

Flood control railing design

In order to beautify the scenic belt along the river, meet the needs of the citizens at night, replace the existing concrete railings, use stone carved guardrails, and install a certain number of landscape lights on the railings to meet the night lighting needs, increase the waterfront platform to watch Sex. The stone carved guardrail is placed in the original wave wall position, the original wave wall is removed (width × height=0.15 × 4m), and the new foundation (width × height=0.3 × 0.4m) is used as the guardrail base. The elevation of the original wave-proof wall is 3.95m, and the new elevation of the new raft is still unchanged at 3.95m. The construction of the project will not affect the safety of the dyke.

Trash can

According to the relevant content of《城市绿地设计规范》, waste bins should be set up in urban green space to collect garbage. In combination with the capacity of tourists, the garbage bins should be set at intervals of 50~100 meters. The garbage bins should be classified into garbage bins with obvious marks. Configuration.

The project is planned to set up a bench for the rest of the tourists along the square, the small path and other nodes; the cultural sculptures and special features can be arranged at the important landscape nodes and some entrances and exits.

b960cf73-9a67-4b9a-adfd-1277bfb0d06c

The first phase has been completed

21f74b1e072245afbd4147eeb51fb3f3

Construction schedule

The whole process of construction of the project lasted for 10 months, and the construction schedule was initially set from June 2019 to March 2020.

Construction Project Environmental Impact Report Form

xx完成发布:揭阳市新闻

日期归档
  • 友情链接:
  • 深圳新闻网 版权所有© www.yaoxs.cn 技术支持:深圳新闻网| 网站地图